Džon Kirbi / - FOTO: TWITTER, MREžA X
03/06/2024 u 21:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kirbi: Razgovaraćemo o proširenju napada Ukrajine na Rusiju

Sjedinjene Države su spremne da razgovaraju sa Ukrajinom o proširenju geografije napada na Rusiju, izjavio je Džon Kirbi, koordinator strateških komunikacija u Savjetu za nacionalnu bezbjednost.

- Mislim da niko ne bi trebalo da bude šokiran što je predsjednik Zelenski, s jedne strane, zahvalan, a s druge strane, nastavlja da to traži. Zato ćemo razgovarati o tome sa Ukrajincima - rekao je on na brifingu.

Kirbi je dodao da još ne može da kaže da li će ovi razgovori dovesti do promjena politike, ali je obećao da SAD neće „okrenuti leđa potrebama Ukrajine”.

Predsednik Džozef Bajden dozvolio je Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na ruskoj teritoriji koji prijete Harkovu. Prema izvorima Volstrit džurnala, Vašington je odobrio upotrebu višecjevnih raketnih sistema Hajmarsi i artiljerijskih sistema „u Harkovskoj oblasi”.

"Politiko": Bajden tajno odobrio Ukrajini da gađa Rusiju

Vladimir Putin je istakao da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svjesni „čime se igraju” kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve na teritoriji Rusije, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 13:05