Колумбијски предсједник огласио се на твитер налогу / - Твитер
12/06/2021 u 20:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колумбија: Девет особа погинуло у експлозиjи у руднику угља

Према Националноj агенциjи за руднике (АНМ) експлозиjа jе изазвана акумулациjом метана и прашине угља у руднику Диаманте 5

Наjмање девет људи jе страдало а троjе jе спасено у експлозиjи у руднику угља у мјесту Сочи у централноj Колумбиjи, рекао jе колумбиjски предсједник Иван Дуке.

„Саучествуjемо са породицама девет погинулих рудара у експлозиjи рудника угља у Сочи“, написао jе предсједник на свом твитер налогу и додао да се прати стање три особе коjе су спасене и збринуте у болници.

У првом билансу несреће у петак локалне власти су jавиле да jе двоjе људи страдало, а да jе седам особа заробљено у руднику гдје се догодила несрећа.

Према Националноj агенциjи за руднике (АНМ) експлозиjа jе изазвана акумулациjом метана и прашине угља у руднику Диаманте 5.

У Колумбиjи jе забиљежен 171 смртни случаj у несрећама у рудницима у 2020. години, док су у 2019. биле 82. Вађење руде и нафте представљаjу главни извор прихода од извоза у тоj земљи.

Колумбиjа, пета земља у свијету по извозу угља, прошле године jе ископала 48,4 милиона тона угља, у односу на 82,4 милиона тона 2019. године, према АНМ.

Nos solidarizamos con las familias de los 9 mineros que fallecieron en la explosión de una mina subterránea de carbón en Socha, Boyacá, y acompañamos a los tres rescatados por organismos de socorro y, quienes son atendidos en el hospital del municipio.

— Iván Duque -->

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:30