Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
06/09/2024 u 20:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kremlj odbacio optužbe Vašingtona o miješanju u predsjedničke izbore SAD

Optužbe američkih zvaničnika za miješanje Moskve u predsjedničke izbore u SAD su besmislene, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

- Ovo nije prvi put da je Rusija optužena za miješanje u američke izbore, naravno, mi se ne miješamo, rekao je Peskov u odgovoru Vašington postu.

Komentarišući ograničenja SAD za ruske medije ranije ove nedjelje, Peskov je rekao da Amerikanci ne vole istinu.

- Naši mediji jednostavno prenose istinu, ali, nažalost, Amerikanci ne vole istinu koja im je neprijatna, a oni odmah preduzimaju represivne mjere, dodao je portparol predsjednika Rusije, prenosi N1.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je u srijedu odluku da se na listu sankcija doda ruski televizijski kanal RT i njegova glavna urednica Margarita Simonjan, kao i njenim zamjenicima Antonu Anisimovu i Elizaveti Brodskoj.

Tramp: Imao sam apsolutno pravo da se miješam u izbore prije četiri godine

Pored njih, na crnoj listi su se našli i urednik informativnog programa RT Andrej Kijaško, šef odjeljenja za projekte digitalnih medija Konstantin Kalašnjikov i niz drugih zaposlenih na TV kanalu.

Visoki zvaničnik američke obavještajne službe izjavio je danas da je Rusija najaktivniji strani protivnik koji pokušava da utiče na američke predsjedničke izbore koji će biti održani 5. novembra, dok je Kina više usredsređena na kandidate na nižem nivou.

Portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi prethodno je izjavio da bi ruski predsjednik Vladimir Putin trebalo da prestane da priča o predstojećim predsjedničkim izborima u SAD.

Putin je ranije izjavio da će na novembarskim predsjedničkim izborima u SAD Rusija podržati demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris.

Govoreći na plenarnoj sjednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, Putin je primjetio da Kamala Haris ima „zarazan smijeh“, navodeći to kao razlog za rusku podršku njoj, a ne njenom republikanskom protivkandidatu Donaldu Trampu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:56