Rusija zastava / - UNSPLASH ILUSTRACIJA
06/06/2024 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kremlj: Posledice po zemlje koje naoružavaju Ukrajinu za napad na Rusiju

Kremlj je saopštio u četvrtak, 6. Juna, da će se zapadne nacije koje snabdijevaju Ukrajinu oružjem za direktan napad na rusku teritoriju definitivno suočiti sa posledicama nakon što je njen predsjednik rekao da razmišlja o naoružavanju neprijatelja Zapada u znak odmazde.

U razgovoru sa urednicima međunarodnih novinskih agencija u Sankt Peterburgu u srijedu, ruski lider je rekao da Moskva razmišlja o snabdijevanju naprednim oružjem dugog dometa - slične prirode kao ono koje Zapad daje Ukrajini - protivnicima Zapada širom svijeta, piše Radio Slobodn Evropa, prenosi RSE.

Zelenski: Rusi upotrijebili veliki arsenal oružja, razumiju samo jezik sile

Putin je posebno pomenuo rakete dugog dometa koje Ukrajini isporučuju Sjedinjene Države, Britanija i Francuska, nagovještavajući da bi mogao da njima naoruža snage koje se bore protiv zapadnih interesa u inostranstvu.

- Smatramo da ako neko misli da je moguće poslati takvo oružje u ratnu zonu kako bi udarali po našoj teritoriji i stvarali nam probleme, zašto onda nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučujemo onim regionima u svijetu u Kojima će biti udara na osjetljive objekte onih zemalja koje to rade Rusiji - rekao je Putin.

-Dakle, odgovor bi mogao biti simetričan. Razmislićemo o tome- kazao je Putin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

03. septembar 2024 08:42