Sergeј Lavrov / - EPA
02/09/2024 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lavrov: Durov bio previše slobodan u vođenju Telegrama

Osnivač Telegrama Pavel Durov bio je suviše slobodan u svom pristupu vođenju te društvene mreže, i to ga je koštalo, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Francuski tužioci pustili su Durova iz pritvora nakon što je četiri dana ispitivan zbog navoda da se ta aplikacija za razmjenu poruka koristi za nezakonite aktivnosti poput deljenja fotografija seksualnog zlostavljanja dece, trgovine drogom i prevara.

Durov je priveden u subotu na aerodromu Le Burže u blizini Pariza, u sklopu sudske istrage koja je pokrenuta prošlog mjeseca i odnosi se na 12 navodnih krivičnih djela, prenosi N1.rs.

Vlasnik Telegrama pušten iz francuskog zatvora

Njegov advokat je rekao da je apsurdno sugerisati da on treba da bude odgovoran za bilo kakve zločine počinjene na aplikaciji, koja ima gotovo milijardu korisnika i koja je veoma popularna u Rusiji, Ukrajini i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, prenosi Rojters.

Lavrov je, u govoru studentima na elitnom moskovskom univerzitetu MGIMO koji vodi Ministarstvo spoljnih poslova, ponovio stav Kremlja da je istraga o Durovu dio šire političke igre Zapada protiv Rusije.

- Pavel Durov je bio previše slobodan. Nije slušao zapadnjačke savjete o moderiranju svoje zamisli -  rekao je Lavrov.

Ruske vlasti međutim su godinama vršile pritisak na Durova i njegove tehnološke proizvode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 09:11