Предјседнијк Бјелорусије Лукашенко / - ФОТО: РТС
12/09/2021 u 15:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукашенко: Од Русије набављамо оружје вриједно милијарду долара

Додао је да су у току преговори о испоруци ракетних система противваздушне одбране С-400 Бјелорусији

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је како његова земља планира да од Русије набави оружје вриједно више од милијарду долара.

Лукашенко је пратио руско-бјелоруску заједничку војну вјежбу Запад-2021 с полигона Обуз-Лесновски, јавила је агенција Белта.

Одговарајући на питања новинара, Лукашенко је казао како су током последњег састанка са руским предсједником Владимиром Путином детаљно разговарали о питању одбране и сигурности.

Додао је да су у току преговори о испоруци ракетних система противваздушне одбране С-400 Бјелорусији.

 - Планирамо да набавимо оружје вриједно више од милијарду долара од Русије. Договорили смо се с Русијом о списку оружја које ће се испоручити Бјелорусији до 2025. године. Десетак авиона, од којих су неки испоручени, неколико десетина хеликоптера. То показује да озбиљно схватамо западни смјер, гдје имамо директне границе с трупама НАТО -  рекао је Лукашенко.

Напомињући да је одговорност за избјегличку кризу на европској страни, Лукашенко је позвао европске званичнике да се окупе како би ријешили овај проблем.

 - За сада нико неће разговарати с њима све док не укину ове неразумне санкције и понижење нашег домољубног народа. Нећемо пасти на кољена - казао је Лукашенко.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:05