/ - ILUSTRACIJA YOUTUBE
22/12/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Маерск купује хонгконшку компанију за 3,6 милијарди долара

Очекује се да ће куповина бити закључена у наредној години, објавио је Маерск

Највећи свјетски бродар Moller-Maersk купиће компанију LF Logistics са сједиштем у Хонг Конгу за 3,6 милијарди долара, у настојању да се прошири ван свог темељног пословања прекоокеанског превоза терета.

То ће бити једно од највећих преузимања данске групе до данас и слиједи након низа аквизиција које укључују компаније за електронску трговину, шпедитере специјализиране за зрачни транспорт и његовог мањег конкурента Хамбург Суд.

- Аквизиција ће додатно ојачати способности Маерска у интегрисану контејнерску логистичку компанију, која купцима може понудити глобална рјешења од почетка до краја у ланцу снабдјевања- навела је компанија у саопштењу.

Маерск ће LF Logistics купити од већинског дионичара хонгконшког управитеља снабдјевних ланаца Li&Fungа и од сингапурског државног инвеститора Темасека, који је 22-постотни удио у компанији купио у 2019. години.

LF Logistics пружа копнене логистичке услуге, попут складиштења и транспорта широм Азије, за више од 250 глобалних купаца. Очекује се да ће куповина бити закључена у наредној години, објавио је Маерск.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:38