Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
09/09/2024 u 09:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Majka osumnjičenog za pucnjavu u Džordžiji upozorila školu prije napada: Stigla joj je čudna poruka

Majka dječaka osumnjičenog za ubistvo četvoro ljudi tokom pucnjave u srednjoj školi u Džordžiji uputila je poziv školi prije napada, tvrde tetka i djed osumnjičenog.

Kolt Grej (14) poslao je na dan pucnjave svojoj majci alarmantnu i zagonetnu poruku zbog koje je majka upozorila školu da nešto nije u redu, ispričao je djed osumnjičenog za CNN.

- Žao mi je, mama  glasila je poruka, naveo je djed, koji tvrdi da je stajao pored ćerke u svom domu u Ficdžeraldu kada je primila poruku.

Dječaku će se suditi kao odrasloj osobi.

- Moja sestra je nazvala školu zbog neodređene ‘ekstremne opasnosti’ povezane s Koltom Grejem - potvrdila je i dječakova tetka.

S telefona dječakove majke, Marsi Grej, upućen je desetominutni poziv školi u 9:50 ujutru, što je oko 30 minuta prije nego što je policija obavještena o pucnjavi, piše Vašington post.

Djed tvrdi da je njegova ćerka nakon završetka poziva krenula na oko 320 kilometara dugu vožnju od Fitcdžeralda do Vindera. Naknadno je i sama navela da je obavila sporni poziv. Odbila je da objasni „šta ju je podstaklo da nazove školu, ali je rekla da je tu informaciju podijelila s policijom.“

- Tako mi je, jako žao i ne mogu da pojmim bol i patnju kroz koju sada prolaze,“ dodala je, govoreći o porodicama žrtava.

Grej je optužen za ubistvo, saopštili su tužioci. Sudiće mu se kao odrasloj osobi i očekuju se dodatne optužbe u vezi sa ranjenima i povrijeđenim žrtvama.

Pucnjava u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, napadač ubijen

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:10