/ - ФОТО: UNSPLASH
09/12/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Македонска полиција заплијенила 200 кг марихуане

Вриједност те дроге пронађене у два аутомобила, коjи jе полициjа зауставила на аутопуту "Приjатељство", процењена на око 600.000 евра

Полициjа Сјеверне Македониjе обjавила jе да jе пресјекла међународни канал за транаспорт дроге са Косова у Сјеверну Македониjу и да jе у тоj акциjи заплијенила око 200 килограма марихуане и ухапсила шест особа, македонских и косовских држављана. Портпаролка Министарства унутрашњих послова Северне Македониjе Сузана Прањић Талевска jе рекла да jе вриједност те дроге пронађене у два аутомобила, коjи jе полициjа зауставила на аутопуту "Приjатељство", процењена на око 600.000 евра.

Она jе прецизирала да jе у аутомобилу „опел зафира“, коjи jе возио 51-годишњак из Скопља, пронађено 55 паковања марихуане, а приликом контроле БМВ, за чиjим jе воланом био 30-годишњи Скопљанац, црне вреће са укупно 116 паковања марихунане.

Полициjа jе, како jе истакла, у jучерашњоj акциjи на аутопуту „Приjатељство“, у близини jедне бензинске пумпе, зауставила и два аутомобила са четири мушкарцка коjи су били ангажовани на обезбеђивању транспорта те дроге.

У близини пумпе заустављени су „мерцедес“, коjи jе возио 36-годишњак из Скопља коjем jе сапутник био косовски држављанин и „мини купер“ у коjем су били двоjица Скопљанаца, старих 24 и 36 година, навела jе портпаролка МУП Северне Македониjе на конференциjи за новинаре.

Прањић Талевска jе рекла да jе полициjа, у консултациjи са тужиоцем и уз добиjено наређење судиjе за претхгодни поступак, претресла куће Б.Р, возача БМВ-а са дрогом и Е.А, коjи jе био у пратњи.

Код возача БМВ-а пронађено jе 29 паковања са мариханом, кеса са марихуаном, фантомка, дигитална вага и 11 метака, док jе код Е.А. пронађен сигнални пиштољ од 9 милиметара и пиштољ Црвена застава са 10 метака у оквиру, као и БМВ довезен са Косова без одговараjуће документациjе, коjи jе одузет због провере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 08:49