Макрон  / Фото: LUDOVIC MARIN/EPA/SHUTTERSTOCK
08/01/2022 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Макрон љут на антиваксере: Не могу да прихватим да крше слободу других

Потпуно преузимам одговорност за своје изјаве, казао је француски лидер

Предсједник Француске Емануел Макрон бранио је своју изјаву да жели да загорча живот невакцинисанима јер га љуте, рекавши да не може да прихвати да они крше слободу других.

У интервјуу за лист Парисијен говорећи да су „антиваксери“ досадни и да га љуте Макрон је употребио француску ријеч „емердер“, која је заправо псовка.

Због вулгарних ријечи завршио је на насловницама свих медија и мети критика противника на предстојећим изборима на којима ће се поново кандидовати за предсједника.

На конференцији за медије рекао је да је израз можда некога узнемирио, али да потпуно предузима одговорност за своје изјаве.

Истакао је да мањина која у Француској не жели да се вакцинише против коронавируса угрожава животе других и ограничава њихову слободу.

- То не могу да прихватим. Kада сте грађанин морате да прихватите да извршите своје грађанске дужности - изјавио је Макрон. 

Његова изјава долази док у француском парламенту траје расправа о предлогу закона о потврдама о вакцинацији према коме би улаз у ресторане, биоскопе и друга јавна мјеста био дозвољен само вакцинисанима.

У Француској се након појаве омикрон соја данима биљежи више од 200.000 заражених дневно, а јуче је регистровано 328.214 новозаражених.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:19