Ле Пен  / Фото: SPUTNIK/KRISTINA AFANASYEVA
12/04/2022 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марин Ле Пен: Не спорим Европу, али већина Француза неће ЕУ каква је сада

Немам повјерење у Макрона, поручује француска десничарка

Велика већина Француза не жели више Европску унију онакву каква је данас, изјавила је Марин Ле Пен, лидерка француске деснице која ће се у другом кругу избора 24. априла борити за предсједничку функцију са актуелним шефом државе Емануелом Макроном..

- Ја не спорим Европу, желим да постоји сарадња, наравно. Али то се не може радити противно вољи народа- рекла је Ле Пенова у интервјуу за француски радио Франс Ентер.

Она је казала и да не постоји „тајна агенда“ за евентуални излазак Француске из Уније у случају да она побиједи на изборима.

У првом кругу избора, Ле Пенова је освојила 23,15 одсто гласова бирача, наспрам првопласираног Макрона (27,84%).

Према анкети урађеној за француске медије, у другом кругу, за Макрона гласаће 54 одсто грађана, док ће за Ле Пен гласати 46 одсто грађана.

Она је, такође, рекла да нема „никакво повјерење“ у Макрона и да ће он „ићи до краја у тој опсесији“ увођења нове старосне границе одласка у пензију са 65 година.

Макрон је јуче изјавио да је отворен за евентуалне измјене тог предлога, али Ле Пенова тврди да је то његов „маневар да би смањио противљење гласача љевице“ пред други круг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:54