Директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус / - ФОТО: СЗО
16/01/2022 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство спољних послова Етиопије позвало СЗО да истражи Гебрејесуса

Гебрејесус је ширио “штетне дезинформације и угрозио репутацију, независност и кредибилитет СЗО”, што је, како су казали, видљиво из његових објава на друштвеним мрежама

Министарство спољних послова Етиопије позвало је Свјетску здравствену организацију (СЗО) да истражи свог генералног директора Тедроса Аданома Гебрејесуса због, како наводе из етиопског министарства, подршке побуњеничким снагама које се боре против владе Етиопије.

Гебрејесус, који је раније био етиопски министар здравља и министар спољних послова, рекао је раније да је био блокиран пут доласка помоћи до његовог матичног региона Тиграја, гдје се побуњеничке снаге боре против централне владе, преноси Тањуг.

- Морални, правни и професионални положај Гебрејесуса је угрозио организациони статус СЗО -  навела је Етиопија у саопштењу објављеном у четвртак.

Како се додаје Гебрејесус је ширио “штетне дезинформације и угрозио репутацију, независност и кредибилитет СЗО”, што је, како су казали, видљиво из његових објава на друштвеним мрежама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:02