/ Мистериозни престен, фото ЕПА
08/06/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Младић у судницу дошао носећи мистериозни симбол - престен

Како може да се примијети са фотографиjе, облик прстена подсјећа на поглавицу. Младић прстен носи на домалом прсту лијеве руке

У Хагу jе почело изрицање другостепене пресуде некадашњем главном команданту Воjске Републике Српске, генералу Ратку Младићу, коjи се у судници поjавио добро расположен. Пажњу jе привукао необичан прстен на његовоj руци.

По доласку у судницу Ратко Младић jе био добро расположен, па jе током фотографисања имитирао покрете фоторепортера.

Међутим, пажњу jе привукао необичан прстен на његовоj лијевоj руци.

Како може да се примијети са фотографиjе, облик прстена подсјећа на поглавицу. Младић прстен носи на домалом прсту лијеве руке.

Како jе познато, хашки оптуженик jе цио своj живот на истом том прсту носио златни печатни прстен са црним полудрагим каменом.

Прича се да jе мистериозни прстен носио чак и током рата.

Међутим, таj прстен био jе jедан од главних разлога његовог хапшења. Наиме, како су раниjе обjављивали медиjи, полициjски доушник jе идентификовао бившег генерала управо по овом детаљу.

Након што jе примећен оваj детаљ, Младић jе брзо лоциран у месту Лазарево, а ситуациjа се потпуно преокренула након што jе полициjи стигла доjава о Милораду Комадићу, као особи коjа би могла бити Младић.

Специjалци су спровели брзу акциjу хапшења а Младић, коjи jе у кући био са рођаком, и ниjе пружао отпор.

Ухапшен jе на спавању а полициjа ниjе наишла на отпор jер ниjе ни био наоружан.

Иначе, Младић jе са печатним прстеном отишао и у притвор Хашког трибунала. Међутим, након одређеног времена оваj накит jе дао сину Дарку, што су медиjи примијетили и обjавили.

Izdvojeno

30. jul 2021 06:11