/ - Н1
19/11/2022 u 05:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Moskva optužila Ukrajinu za ubistvo ruskih ratnih zarobljenika

Ukrajinska vojska namjerno je ubila više od deset zarobljenih ruskih vojnika pucnjima u glavu iz blizine, što je zločin koji se ne može opisati kao "tragični izuzetak", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

-Namjerno i metodično ubistvo više od deset imobilisanih ruskih vojnika koje su počinile Oružane snage Ukrajine pucnjima u glavu iz neposredne blizine ne može se predstaviti kao ‘tragični izuzetak’ u okviru navodnog opšteg poštovanja prava ratnih zarobljenika od strane kijevskog režima- navodi se u saopštenju, prenosi „Sputnjik“.

Dodaje se da je „objavljen novi video-dokaz masovnog masakra ukrajinskih vojnika nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima“ i da to „potvrđuje divljačku suštinu aktuelnog kijevskog režima na čelu sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim“.

Rusko Ministarstvo odbrane dodaje da je brutalno ubijanje ruskih ratnih zarobljenika uobičajena praksa u ukrajinskim oružanim formacijama, što Zapad ignoriše.

U saopštenju se navodi da su ukrajinski vojnici koji su se predali ove nedelje zadržani u skladu sa svim odredbama Ženevske konvencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:09