/ Фото: SPUTNIK/EPA
11/02/2022 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На дистанци будимо: Путин забранио Макрону да му прилази

Јавност је била зачуђена фотографијама лидера који сједе на супротним крајевима стола дугачког најмање четири метра

Предсједник Француске Емануел Макрон одбио је захтјев Кремља да уради руски тест на ковид 19 пред сусрет са Владимиром Путином, због чега је приликом састанка са руским колегом морао да се држи на дистанци, потврдила су агенцији "Ројтерс" два извора из Макроновог окружења.

Како преносе медији, два лидера су разговарали у понедјељак у Москви више од пет сати о украјинској кризи, али је јавност била зачуђена сликама француског и руског предсједника који сједе на супротним крајевима стола дугачког најмање четири метра.

Поједине дипломате и аналитичари сугерисали су да је Путин дистанцом желио да пошаље дипломатску поруку.

Ипак, два неименована извора која су добро упућена у здравствени протокол француског предсједника, рекла су агенцији Ројтерс да је Макрон имао избор – да прихвати да му руске власти ураде пи-си-ар тест и добије дозволу да се приближи Путину или да избјегне тест и придржава се строге дистанце.

Још један извор из Макроновог окружења потврдио је да је предсједник Француске одбио да уради руски тест на коронавирус.

- Врло добро смо знали да то значи да нема руковања и да ће сто бити дугачак, али нисмо могли да прихватимо да се докопају предсједниковог ДНК - рекао је Ројтерсу један од извора.

Тврди да је Макрон урадио француски пи-си-ар тест прије поласка и антигенски тест у Русији, али уз асистенцију личног љекара.

- Руси су нам рекли да Путин треба да буде у строгом здравственом мехуру - каже извор.

Нико из Кремља још није коментарисао ове наводе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:46