Илустрација
16/10/2021 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Највећа запљена дроге у Аустралији: Полиција пронашла 450 килограма хероина

Хероин је вриједан око 104 милиона америчких долара, а полиција је ухапсила држављанина Малезије који је осумњичен да је покушао да прошверцује дрогу

Аустралијска полиција потврдила је данас да је заплијенила пошиљку хероина, највећу икад откривену у земљи, вриједну око 104 милиона америчких долара, а ухапсила је држављанина Малезије који је осумњичен да је покушао да прошверцује дрогу.

Пошиљка од 450 кг хероина откривена је у бродском теретном контејнеру са керамичким плочицама, које су послате из Малезије једном предузећу у Мелбурну, наводи се у саопштењу полиције, преноси АП.

Полиција није открила идентитет ухапшеног мушкарца, малезијског држављанина, што је уобичајна пракса у Аустралији, који је оптужен за шверц и посједовање недозовољене дроге, а максимална казна за ово кривично дјело је доживотни затвор.

Како је саопштено, пресретање ове количине хероина спасило је 225 живота, на основу полицијских процјена да у Аустралији буде један смртни случај на приближно свака два килограма унесеног хероина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:23