Алексеj Наваљни / Фото: ЕПА
19/08/2021 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Највећи Путинов критичар: На изборима у Русији гласајте тактично

Прогласили су половину грађана за екстремисте, како би заузели све изборне округе, тврди Наваљни

Руски опозиционар Алексеј Наваљни поручио је данас да Руси учествују у тактичкој кампањи гласања на парламентарним изборима следећег мјесеца како би покусали да умање политичку доминацију владајуће странке Јединствена Русија.

- Прогласили су половину грађана за екстремисте, како би заузели све изборне округе - написао је Наваљни у објави на Инстаграму и додао да нису дозволили јаким кандидатима да учествују на изборима, те позвао своје следбенике да се пријаве да учествују, преноси Ројтерс.

Kако се наводи, кампања у којој се од људи тражи да гласају за одређене кандидате за које се процијени да имају најбоље шансе да побједе кандидате Јединствене Русије у било којој области, једна је од последњих полуга коју користе Наваљни и његови савезници.

Будући да је у фебруару Наваљни осуђен на 2,5 године затвора, Наваљни је покушао да остане у контакту са својим следбеницима путем објава на друштвеним мрежама које су прослеђиване његовим адвокатима који га посећују у затвору.

Према последњем истраживању странка Јединствена Русија предсједника Владимира Путина обезбиједила је натполовичну већину на последњим парламентарним изборима 2016. године, а њен рејтинг почетком овог мјесеца износио је 27 одсто, што представља најнижи ниво у последњих 13 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:05