Јенс Столтенберг / - ФОТО: РТВ, OMER MESSINGER/POOL
20/08/2021 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НАТО упозорење талибанима: Нећемо допустити терористима да нам приjете

Током протеклих 20 година успjешно смо ускраћивали терористима уточиште у Авгнистану из кога би подстицали на нападе, наводе министри спољњих послова Алиjансе

Министри спољњих послова НАТО-а данас су упозорили талибане да неће допустити да Авганистан поново постане плодно тло за тероризам, као што jе био случаj приjе двиjе децениjе што jе натjерало западне силе да интервенишу.

– Током протеклих 20 година успjешно смо ускраћивали терористима уточиште у Авгнистану из кога би подстицали на нападе – наводе министри спољњих послова Алиjансе у саопштењу обjављеном након виртуелног састанка посвећеног кризи у Авганистану.

Они су истакли да неће допустити било коjем терористи да приjети.

– Остаjемо предани борби против тероризма са одлучношћу и риjешеношћу и у солидарности – наводи се у саопштењу.

Министри нису експлицитно заприjетили талибанима воjним нападима, иако jе генерални секретар Алиjансе Jенс Столтенберг то изjавио на конференциjи за новинаре ове седмице.

– Имамо капацитете да нападнемо терористичке групе са удаљености уколико видимо да те групе покушаваjу да се прегрупишу и планираjу организоване нападе против НАТО савезника – изjавио jе Столтенберг у уторак, преноси Роjтерс, јављају медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:55