/ Бењамин Нетањаху
13/06/2021 u 20:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нетањаху остао без функције премијера након 12 година

Како је недавно саопштено, израелске странке, њих осам, потписале су коалициони споразум, чиме се отвара пут за формирање нове владе

Премијер Израела Бењамин Нетањаху свргнут је с функције, преноси Гардијан. Опозициони лидер, Јаир Лапид, добио је повјерење у израелском парламенту са 60-59 гласова. Према споразуму о подјели власти Нафтали Бенет, треба да буде постављен за лидера земље. Бенет, који жели да Израел задржи коначну контролу над свим земљама које заузима, бицће премијер прве двије године четворогодишњег мандата, а потом позицију преузима Лапид.

Како је недавно саопштено, израелске странке, њих осам, потписале су коалициони споразум, чиме се отвара пут за формирање нове владе у којој послије 12 година неће бити Нетањахуа. Влада ће да положо заклетву у  у Кнесету гдје ће је подржати 61 посланик.

- Нова влада најављује нови курс са циљем заљечења подјела у земљи и враћање осјећаја нормалности. Све више од тога значило би призивање катастрофе- пренијела је недавно агенција МИНА..

Нова владајућа коалиција, која има танку већину у парламенту, састоји се од осам странака са свих страна политичког спектра, укључујући чак и једну арапску партију, први пут у историји Израела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:47