/ foto youtube
18/10/2021 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нигерија: Оружани напад на пијаци, најмање 30 жртава

Широм сјеверозападне Нигерије наоружани терористи су током протекле године ликвидирали или киднаповали велики број људи ради откупнине

Наоружани нападачи убили су најмање 30 људи у нападу изведеном у савезној држави Сокото на сјеверу Нигерије, саопштено је данас из канцеларије гувернера, преноси б92.

Напад је почео у недељу на пијаци у Гороњу, а настављен је и у понедељак ујутру, наводи се у саопштењу из канцеларије Амина Вазири Тамбувала, гувернера провинције Сокото.

Један локални трговац потврдио је извјештачу Ројтерса да је у мртвачници Опште болнице Гороњо било 60 тијела, као и да је велики број људи рањен док су покушавали да побјегну.

Очевици су навели да су нападачи у почетку успјели да неутралишу полицију која је покушала да интервенише, а портпарол полиције до сада се није одазвао позиву да коментарише ове наводе.

Широм сјеверозападне Нигерије наоружани терористи су током протекле године ликвидирали или киднаповали велики број људи ради откупнине, а у земљи влада безбједносна криза коју влада покушава да ријеши ометањем комуникација, војним операцијама и појачаним полицијским присуством.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:00