Застава Нигерије / - WIKIPEDIA
08/12/2021 u 06:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нигериjа: У нападу на аутобус страдало наjмање 30 особа

Наоружане мотоциклистичке банде или бандити извеле су велики броj напада током протеклог периода, чиjа су мета мјештани и путници на путевима, а њима се на терет ставља и киднаповање стотина школске дјеце ради откупа

Наjмање 30 путника у нигериjскоj држави Сокото изгорело jе када су наоружане особе запалиле њихов аутобус.

Портпарол полициjе државе Борнео Сануси Абубакар саопштио jе да су у аутобусу била 24 путника у тренутку када су га запалили наоружани људи и да jе седам особа, коjе су успјеле да побјегну, са повредама пребачено у болницу.

Али два локална становника, коjа су стигла на лице мјеста и помогла да се извуку тијела настрадалих, рекла су Роjтерсу да jе аутобус био крцат путницима и да су тијела изгорела до непрепознатљивости. Они тврде да су преброjали дјелове тијела наjмање 30 људи, укључуjући жене и дјецу.

Мјештани су рекли да jе аутобус упао у засједу на локалном путу коjи повезуjе двије нигериjске савезне државе, Сокото и Борнео.

Наоружане мотоциклистичке банде или бандити, како их назива локално становништво, извеле су велики броj напада током протеклог периода, чиjа су мета мјештани и путници на путевима, а њима се на терет ставља и киднаповање стотина школске дјеце ради откупа на сјеверу земље.

Бандити се крећу мотоциклима и познато jе да се скриваjу у шумама, гдје често држе киднаповане жртве док чекаjу на исплату откупнине, наводи Роjтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:04