Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
13/05/2023 u 23:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Njemačka najavila novi paket vojne pomoći Ukrajini od 2,7 milijardi eura

Prema izvještajima njemačkih medija Zelenski koji je danas došao u posjetu Rimu mogao bi poslije toga, u nedjelju, trebalo da se sastane sa njemačkim vođama. Njegov dolazak Berlin nije zvanično potvrdio

Njemačka vlada najavila je danas da priprema novi paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 2,7 milijardi eura, uključujući isporuku brojnih tenkova, oklopnih vozila i sistema protivazduhoplovne odbrane.

- Svi želimo brzi kraj ovog užasnog rata Rusije protiv ukrajinskog naroda ali nažalost to nije na vidiku. Zato će Nemačka davati svu pomoć koju može koliko god bude potrebno - rekao je u saopštenju ministar odbrane Boris Pistorijus.

Priprema se isporuka, između ostalog, dodatnih 30 tenkova Leopard-1 A5, 20 novih oklopnih vozila tipa Marder i više od 100 drugih manjih oklopnih vozila, 200 nadzornih dronova, četiri nova sistema za protivazduhoplovnu odbranu Iris-T i njihovih lansirnih platformi, brojne rakete za protivvazduholovnu odbranu, 18 topova - haubica i municija.

Prema nedjeljniku Špigel (Der Spiegel) radi se o najvećoj isporuci oružja Ukrajini od početka ruske invazija.

Ovo je objavljeno uoči moguće posjete ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Njemačkoj.

Prema izvještajima njemačkih medija Zelenski koji je danas došao u posjetu Rimu mogao bi poslije toga, u nedjelju, trebalo da se sastane sa njemačkim vođama. Njegov dolazak Berlin nije zvanično potvrdio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 21:33