Ангела Меркел / - фф
20/07/2021 u 17:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачке власти под ватром критика због смртоносних поплава

Док jе канцеларка Ангела Меркел отпутовала у зону катастрофе, други пут, поjавила су се учестала питања како су се припремиле локалне и националне власти за поплаве

Њемачке власти нашле су се у уторак под ватром критика због смртоносних поплава коjе су захватиле велике диjелове земље у прошлоj седмици, остављаjући наjвећу европску економиjу разорену катастрофом.

Док jе канцеларка Ангела Меркел отпутовала у зону катастрофе, други пут, поjавила су се учестала питања како су се припремиле локалне и националне власти за поплаве.

– Поjавила су се упозорења о гомилама муља и набуjалим водама коjе су се кретале према тим људима и тим се упозорењима ниjе бавило на начин на коjи се требало бавити – изjавио jе Julian Reichelt, уредник Билда, њемачких наjтиражниjих новина, у дискусиjи на онлине панелу.

Док се земља налази само десет седмица од националних избора, поплаве су довеле у питање управљачке способности њемачких челника у кризним ситуациjама, а опозициони политичари тврде да броj погинулих открива неке мањкавости у припремама за суочавање с поплавама.

– За неке људе коjи живе овдjе то представља ужасну ситуациjу. Многе куће су тако уништене да се у њима не може боравити. Jедина утjеха jе солидарност међу људима – изjавила jе Меркел током посjете.

У поплавама jе погинуло више од 160 људи у њемачкоj, а водене буjице су харале селима, односећи куће, цесте и мостове.

Владини званичници одбацили су сугестиjе да су учинили премало за припрему, и тврде да су системи упозоравања функционирали. Парламентарна комисиjа за унутрашњу политику требала би се састати наредне седмице како би расправљали колико jе добро систем функционирао, преноси Ројтерс, пише Кликс.ба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:14