БРОД, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
21/03/2022 u 22:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови Зеланд: Рибарски брод потонуо у олуји, за сада четворо мртвих

Брод дуг 17 метара упао је у тешкоће и активирао је свјетло за хитне ситуације синоћ у 20 часова по локалном времену код сјеверне обале Новог Зеланда

Рибарски брод потонуо је током олује на Новом Зеланду, а једна особа се још води као нестала док је четворо људи изгубило живот.

У броду је било десет особа од којих је хеликоптером пет спасено из мора, четири тијела су пронађена, а спасиоци данас настављају да трагају за још једном несталом особом, рекао је портпарол новозеландског Координационог тијела за спасавање Ник Берт.

Брод дуг 17 метара упао је у тешкоће и активирао је свјетло за хитне ситуације синоћ у 20 часова по локалном времену код сјеверне обале Новог Зеланда. Хеликоптер је стигао први на мјесто бродолома око 22.40, рекао Берт, јављају агенције.

По његовим ријечима вријеме је јако отежало долазак летјелице, били су опасни услови за летјење, грмљавина и јаки удари вјетра и тек су стигли на мјесто несреће око 23.40, а потврђено је да је брод потонуо у 2.30 ујутро.

Временски услови за потрагу су повољнији данас, а координише их патролни брод морнарице, хеликоптери и копнено особље на обали.

Петоро спасених хеликоптером су примљени на кратко у болницу и касније су отпуштени.

У броду су били капетан, један члан посаде и осам путника из Окленда. Капетан је међу преживјелима, навели су медији, док нико више није идентификован.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:42