Milorad Dodik   / - (Фото: INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL)
30/08/2024 u 21:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

O’Brajan: SAD će nastaviti da koriste sankcije protiv Dodika i njegovih pomagača

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejms O‘Brajan izjavio je da će SAD nastaviti da koriste sankcije protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovih pomagača.

- Nastavićemo koristiti sve alate koji su nam na raspolaganju, uključujući sankcije, kako bismo odbranili svoje interese, pozivajući na odgovornost one koji su uključeni u antidejtonske, koruptivne ili antidemokratske aktivnosti, uključujući Dodika i njegove pomagače - napisao je O’Brajan na društvenoj mreži Iks.

On smatra  da „upravo te aktivnosti štete samo građanima BiH, pa tako i stanovnicima Republike Srpske“, dodavši da to treba da prestane, prenosi N1.rs.

Ambasada SAD u BiH: Politički moćnici pod sankcijama upravljaju RS kao porodičnom firmom

- Oni koji su u njih uključeni biće podvrgnuti sankcijama, kao i svi koji im materijalno pomažu - naveo je američki zvaničnik.

Dalje je naglasio da američki ambasador u BiH Majkl Marfi predstavlja Vladu SAD i da on i njegov tim u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru sprovode američku spoljnu politiku i brane američke interese u BiH.

- Naša ambasada objasnila je rizike sankcija svima kojih se to tiče i, kao što sam nedavno rekao, mi činimo istu stvar u zemljama širom sveta - naveo je O’Brajan.

Zaključio je da SAD snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:32