/ - Фото: FREE IMAGES PIXABAY
15/11/2021 u 06:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Обалска стража у Шпанији пронашла тијела осам афричких миграната у чамцу који је плутао

Три спашене особе које су биле у критичном стању хеликоптером су пребачене у Гран Канарију, а деветоро је добило помоћ на лицу мјеста када су дошли на острво, пренио је Ројтерс

Шпанска обласка стража пронашла је тијела осам афричких миграната у чамцу који је плутао у мору у близини обала шпанских Канарских острва, саопштила је локална влада.

Истовремено, спасилачке службе спасиле су 62 мигранта, од којих су сви били мушкарци.

Три спашене особе које су биле у критичном стању хеликоптером су пребачене у Гран Канарију, а деветоро је добило помоћ на лицу мјеста када су дошли на острво, пренио је Ројтерс. Чамац који је превозио мигранте плутао је Атлантским океаном на око 60 километара јужно од Гран Канарије недјељу дана, додали су из хитне службе Канарских острва.

Стража је данас, такође, пресрела још један мигрантски чамац на којем је било 35 мушкараца и једна жена, неколико километара од шпанских острва.

Владини подаци показују да је више од 13.100 миграната прошло тежак пут од западне Африке до Канарских острва у периоду од јануара до 30. септембра ове године, што је дупло већи број за исти период 2020. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:16