Застава Мексика / - фото: Википедија
26/06/2021 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Обрачун нарко-картела у Мексику, погинуло 18 особа

Тијела су пронађена у удаљеном, руралном подручjу савезне државе Закатекас, а постоjе одређени докази да су особе усмрћене у обрачуну између наоружаних кланова Синалоа и Халиско

Беживотна тијела 18 мушкараца са прострелним ранама откривена су на сјеверу Мексика.

Полициjа сумња да су настрадали у обрачуну између чланова супарничких нарко-картела.

Тијела су пронађена у удаљеном, руралном подручjу савезне државе Закатекас, а постоjе одређени докази да су особе усмрћене у обрачуну између наоружаних кланова Синалоа и Халиско, саопштила jе у петак портпаролка мексичке полициjе Росиjа Агилар, преноси РТВ.РС.

Власти су саопштиле да су на месту догађаjа пронађена три возила, од коjих jе jедно изгорело.

За власт у Закатекасу, коjим jе некада доминирао стари картел Лос Зетас, бори се велики броj других криминалних картела, а међу нjима су наjзнацаjниjи Синалоа, Халиско, Заливски картел и Картел са североистока, као и остаци Лос Зетаса.

До обрачуна jе дошло два дана након што су пронађена тела двоjице отетих полицаjаца коjа су висила са надвожнjака у главном граду државе Закатекас, а седам мртвих лjуди пронађено у суседном граду.

Утврђено jе да су полицаjци из суседне државе Сан Луис Потоси, за коjе jе раниjе приjавлjено да су нестали, а недалеко одатле полициjа jе касниjе пронашла тела четири жене и три мушкарца са прострелним ранама.

Нарко картели су и раниjе вешали тела жртава са надвожнjака као поруку ривалима или властима, али то су ретко чинили са припадницима органа реда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:54