Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
15/09/2024 u 23:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Oglasio se Tramp nakon pucnjave

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je da je republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp bio meta "očiglednog pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi. Kako javlja Sky news, to je zvanična izjava FBI.

Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca na predostojećim predsjedničkim izborima Donald Tramp poručio je večeras u mejlu svojim pristalicama da je na sigurnom i dobro nakon bezbjednosnog incidenta na njegovom golf terenu u Južnoj Floridi.

- Došlo je do pucnjave u mojoj blizini, ali prije nego što glasine počnu da izmiču kontroli, želio sam da prvo čujete ovo: Bezbjedan sam i dobro sam. Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati - poručio je Tramp, prenio je Foks njuz.

Potpredsjednica SAD i kandidatkinja demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima Kalama Haris izjavila je da je obaviještena o incidentu u blizini golf kluba na Floridi gdje je Tramp igrao golf.

- Obaviještena sam o izvještajima o pucnjavi u blizini bivšeg predsjednika Trampa i njegove imovine na Floridi i drago mi je da je bezbjedan. U Americi nema mjesta nasilju - napisala je Haris na platformi X.

Tramp je bezbjedan, tajna služba otvorila vatru na napadača

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsjednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čovjeka koji je primijećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsjednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, prenio je Njujork post.

Izvori su rekli da je Tajna služba uočila sumnjivu osobu na Trampovom golf terenu Vest Palm Bič i otvorila vatru kada su agenti videli nešto što je izgledalo kao cijev pištolja. neki mediji su prenijeli da je kod Trampovog golf terena pronađena puška nalik kalašnjikovu.

Za sada se ne zna da li se muškarac nalazio na golf terenu ili u blizini terena. Jedan od agenata je otvorio vatru i pucao više puta. Muškarca je kasnije uhapsila lokalna policija na auto-putu I-95.

Motiv uhapšenog još nije poznat. Golf klub Vest Palm Bič nalazi se oko osam kilometara od Mar-a-Laga, koji je Tramp nazvao "zimskom Bijelom kućom".

Portparol Trampovog predizbornog štaba Stiven Čung, prethodno je naveo u saopštenju da je Tramp bezbjedan nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini i da za sada nema više detalja da saopšti.

Pucnjava se dogodila oko dva mesjeca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada mu je nanio povredu uha.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:40