Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
30/09/2021 u 07:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Орбан: Мигранти приjетња за будућност земаља централне Европе

Он jе након састанка са чешким премиjером Андреjом Бабишем рекао да очекуjе да ће милиони избjеглица из Авганистана покушати да уђу у Европску униjу у новом таласу масовних миграциjа

Мађарски премиjер Виктор Орбан поручио jе да илегалне миграциjе представљаjу приjетњу за будућност земаља централне Европе.

Он jе након састанка са чешким премиjером Андреjом Бабишем рекао да очекуjе да ће милиони избjеглица из Авганистана покушати да уђу у Европску униjу у новом таласу масовних миграциjа, преноси АП, пише агенција Мина.

Бабиш, коjи диjели Орбанове тврде политичке ставове, након састанка коjи су два премиjера одржала на сjеверу Чешке, саопштио jе да се његова влада сагласила да пошаље 50 полицаjаца да помогну у чувању ограде изграђене на граници Мађарске са Србиjом, а коjа jе и дио спољне границе Европске униjе (ЕУ).

Миграциjе ниjесу jедина тема у коjоj актуелна чешка и мађарска влада, као и њихови регионални партнери у Пољскоj и Словачкоj, често имаjу различите ставове од званичних на нивоу ЕУ.

Орбан и Бабис изразили су данас и снажно неслагање са планом ЕУ за борбу против климатских промjена, преноси Б92.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:09