Evropska unija, logo / CVE - CHRISTOPHE VANDER EECKEN
03/11/2021 u 23:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Орбан, Моравjецки и Салвини разговарали о формирању нове политичке групе у ЕУ

Хаваси је казао да су Орбан, Салвини и Моравјецки истакли и успјех декларације о будућности Европе, заштити националних држава и традиционалних вриједности, коју је у јуну објавило 16 странака

Мађарски премијер Виктор Орбан одржао је данас видео конференцију са пољским премијером Матеушом Моравјецким и лидером италијанске Лиге Матеом Салвинијем посвећену оснивању нове политичке групе у Европској унији - саопштио је Орбанов портпарол Берталан Хаваси, преноси Хина, јавља Н1.

Европске политичке породице италијанске Лиге и Моравјецкове странке Право и правда (ПиС), Идентитет и демократија, односно Европски конзервативци и реформисти, наставиће преговоре о сарадњи овај седмице.

Хаваси је казао да су Орбан, Салвини и Моравјецки истакли и успјех декларације о будућности Европе, заштити националних држава и традиционалних вриједности, коју је у јуну објавило 16 странака.

Неколико странака и политичких организација исказало је интерес да потпишу тај документ.

Декларација, коју су потписале странке претежно крајње деснице, упозорила је на покушаје стварања „наднационалне европске државе“ у ЕУ и позвала на заштиту онога што они сматрају „европским вриједностима“ попут „улоге традиционалне породице“ и „јудеохришћанских вриједности“ као темеља Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:22