/ фото: Embassy of the State of Palestine - Montenegro
19/10/2021 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Палестински премијер: УН да успоставе базу података за процесуирање јеврејских досељеника који изводе нападе на Палестинце

Терор јеврејских досељеника није могао уплашити наше људе који поседују своју земљу, маслине и своја неотуђива права, рекао је Мухаммед

Палестински премијер Muhammed Ištayye позвао је Уједињене нације  да успоставе базу података за процесуирање јеврејских досељеника који изводе нападе на Палестинце и њихову имовину на окупираној Западној обали укључујући и Јерусалиму у Палестини.

На састанку Владе Палестине одржаном у Рамали, Иштаyyе је казао да јеврејски досељеници све учесталије изводе нападе на Западној обали укљуцујуци и у Јерусалиму.

Нападе јеврејских досељеника је назвао тероризмом.

- Терор јеврејских досељеника није могао уплашити наше људе који поседују своју земљу, маслине и своја неотуђива права. Ти досељеници су само пијуни колонијализма на нашој земљи- рекао је Мухаммед.

Нагласио је да би, стога, агресивне јеврејске досељенике требало процесуирати.

- Позивам УН да успостави базу података за процесуирање јеврејских досељеника због њихових окрутних терористичких дјела- додао је он.

Како је казао, јеврејски досељеници никада неће успети спречити палестинске пољопривреднике да буду на својој земљи и сакупљају маслине, те је позвао студенте и младе да помогну палестинским пољопривредницима у сакупљању маслина.

На Западној обали, коју је Израел окупирао 1967. године, постоји више од 250 илегалних јеврејских насеља. Око 450.000 јеврејских досељеника који живе у овим мјестима додатно отежавају живот Палестинцима који живе под окупацијом на Западној обали. Према међународном праву, сва јеврејска насеља на окупираним територијама сматрају се илегалнима и главна препрека миру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:05