Papa Franja / - SHUTTERSTOCK
21/04/2024 u 16:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo pozvao na dijalog zaraćenih strana na Bliskom istoku

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo kazao je da sa zabrinutošću prati situaciju na Bliskom istoku i pozvao na dijalog i diplomatiju u rješavanju krize.

U pozdravima nakon molitve Kraljice neba, Papa je ponovo uputio apel za prestanak nasilja između Izraela i Palestine i pozvao na dijalog i diplomatiju. Podsjetio je da se ne zaboravi napaćena Ukrajina koja toliko pati zbog rata. Podsjećajući da je danas Svjetski dan molitve za zvanja spomenuo se Mattea Pettinarija, misionara koji je prije nekoliko dana poginuo u Obali Bjelokosti. Kako je naglasio, bio je poznat kao neumorni misionar koji je ostavio veliko svjedočanstvo velikodušne službe, piše Vatican news.

Palestina, Izrael, Ukrajina, ponovo su bili u riječima i molitvama pape Franje, u nagovoru nakon molitve Kraljice neba koju je predvodio s prozora Apostolske palate danas, 21. travnja, u nedjelju Dobroga pastira. Papina zabrinutost i žalost neizmjerni su, kao što je snažan njegov apel da se na Bliskom istoku nastavi ići putom diplomatije i da se ne popusti "logici zahtjeva i rata".

- I dalje sa zabrinutošću i žalošću pratim situaciju na Bliskom istoku. Ponovo upućujem apel da se ne popusti logici zahtjeva i rata; neka, naprotiv, preovladaju putovi dijaloga i diplomatije koji mogu mnogo učiniti. Svakoga dana molim za mir u Palestini i u Izraelu i nadam se da će ta dva naroda uskoro prestati patiti - poručio je Papa, prenosi Vatican news.

Snažan je bio Papin poziv da se nikada ne zaboravi još jedna zemlja izmučena sukobima, Ukrajina.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:18