/ EPA-EFE - MAXIM SHIPENKOV
25/10/2022 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Kiril: Mi moramo da pomognemo čovječanstvu i odgodimo kraj svijeta

Prema njegovim riječima, izazovima vremena se treba odupirati kroz uzdizanje u vjeri, odanost tradicijama i ljubavi prema otadžbini, brigu o njenom duhovnom i materijalnom blagu

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril izjavio je da u doba globalizacije i brisanja granica između dobra i zla Rusija ima posebnu misiju – da pomogne čovječanstvu da odgodi apokaliptični kraj.

- Crkva je po svojoj prirodi smetnja globalističkim procesima. Crkva svjedoči o vertikalnoj skali vrijednosti, o razlikovanju dobra i zla. S tim u vezi ne slabe pokušaji da se iskrivi i razvodni hrišćansko učenje, da se crkva liši moći i glasa - izjavio je patrijarh na otvaranju 24. Svjetskog ruskog narodnog sabora.

Prema njegovim riječima, izazovima vremena se treba odupirati kroz uzdizanje u vjeri, odanost tradicijama i ljubavi prema otadžbini, brigu o njenom duhovnom i materijalnom blagu.

- Sve dok naša otadžbina bude ostrvo slobode i ostatak svijeta će imati neku nadu u mogućnost da se promijeni tok istorije i spriječi globalni apokaliptični kraj ili da se bar pomjeri u perspektivu sa kojom niko od nas ne povezuje ni naše živote, ni živote naših najbližih potomaka - rekao je ruski patrijarh.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:44