Pentagon / - PRTSC
21/04/2024 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pentagon: Pomoć Ukrajini stiže za sedam dana od usvajanja zakona

Nakon što američki Kongres odobri paket vojne pomoći za Ukrajinu, zvanični Kijev bi mogao da dobije američko oružje za manje od nedjelju dana, saopšteno je danas iz Pentagona.

Američko ministarstvo odbrane će isporučiti dio naoružanja ukrajinskim snagama za manje od nedjelju dana po okončanju svih zakonskih procedura za usvajanje zakona o vojnoj pomoći, potvrdili su neimenovani vojni izvori izvještaču Vašington Posta, prenosi Ukrajinska Pravda.

Pentagon je ranije upozoravao da će Ukrajina, bez hitne akcije na Kapitol Hilu, postepeno gubiti na bojnom polju od ruskih snaga i imati značajne gubitke.

Zaharova: Amerika će doživjeti novi Vijetnam

Za sada nije jasno kakve će tačno biti isporuke američkog naoružanja i vojne opreme Ukrajini iako bi gotovo sigurno bila isporučena prijeko potrebna artiljerijska municija na koje se najviše oslanja ukrajinska vojska, uključujući artiljerijske granate kalibra 155 milimetara koji se i u NATO snagama koriste za artiljerijske udare srednjeg dometa.

Takođe je vjerovatno da će Pentagon poslati novu seriju opreme za protivvazdušnu odbranu, ključni element odbrane od ruskih vazdušnih napada na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, prenose agencije.

Nakon burne rasprave američki Kongres odobrio pomoć Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:34