симбол НАТО-а, википедија
17/08/2021 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пицула о Авганистану: НАТО мора да прогута горку пилулу и да схвати грешке

Он је истакао да ће НАТО, као савез, морати да прогута горку пилулу и покуша да схвати у чему је погрешио, али да је народу Авганистана сада најпотребнија помоћ

Извјестилац Европског парламента за Црну Гору Тонино Пицула у рекао је данас да ће НАТО морати да "прогута горку пилулу" и да схвати своје грешке, додајући да је сада приоритет ублажавање патњи Авганистанаца након што је Кабул пао у руке талибана без отпора авганистанских снага.

Он је рекао да се 20 година улагања земаља чланица НАТО савеза у изградњу институција, обуку и опремање авганистанских обрамбених снага у само неколико дана од талибанског преузимања земље показало потпуно неефикасним, пренијела је Хина.

- Многи ће морати да одговоре на озбиљна питања о томе како и зашто се то догодило - рекао је Пицула, координатор посланичке групе Социјалиста и демократа за спољну политику.

Он је истакао да ће НАТО, као савез, морати да прогута горку пилулу и покуша да схвати у чему је погрешио, али да је народу Авганистана сада најпотребнија помоћ.

- Данас Авганистанци највише пате, платили су највећу цијену за тај неуспјех. Наш приоритет мора бити смањење њихове патње, посебно евакуацијом најугроженијих и хуманитарном помоћи за све потребе - рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:46