Donald i Melanija Tramp / - SHUTTERSTOCK
14/07/2024 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pismo Melanije Tramp: Napadač je čudovište, Baronov i moj život bili na ivici razorne promjene

Melanija Tramp je reagovala na pokušaj ubistva svog supruga Donalda Trampa, rekavši da je napadač bio „čudovište“ koje je njenog muža vidjelo kao „neljudsku političku mašinu“.

U pismu objavljenom na X-u, Melanija Tramp kaže da su životi nje i njihovog sina Barona „bili na ivici razorne promjene“ kada je vidjela „nasilni metak koji je pogodio njenog muža“, prenosi N1.rs.

- Kada sam gledala kako taj nasilni metak pogađa mog muža Donalda, shvatila sam da je moj život, i Baronov život, na ivici razorne promjene. Zahvalna sam hrabrim agentima Tajne službe i službenicima za sprovođenje zakona koji su rizikovali svoje živote da bi zaštitili mog muža -  navela je ona.

(UŽIVO) Ponovo se oglasio Tramp nakon atentata: Bog je spriječio da se dogodi nezamislivo

Porodicama nevinih žrtava koje sada pate od ovog gnusnog čina, ponizno izražavam svoje najiskrenije saučešće, nastavila je.

- Čudovište koje je prepoznalo mog muža kao neljudsku političku mašinu pokušalo je da otjera Donaldovu strast – njegov smjeh, domišljatost, ljubav prema muzici i inspiraciju. Ključni aspekti života mog muža – njegova ljudska strana – bili su zakopani ispod političke mašine. Donald, velikodušan i brižan čovjek sa kojim sam bila u najboljim i najgorim vremenima.

Ne zaboravimo da su različita mišljenja, politike i političke igre inferiorne u odnosu na ljubav“, rekla je.

Politički koncepti su jednostavni u poređenju sa nama, ljudskim bićima, dodala je.

 - Svi smo mi ljudi i u osnovi, instinktivno, želimo da pomažemo jedni drugima. Američka politika je samo jedno sredstvo koje može podići naše zajednice. Ljubav, saosjećanje, dobrota i empatija su neophodni -  napisala je Melanija.

Ona je poručila Amerikancima da treba „da se sjetimo da kada dođe vrijeme da pogledamo dalje od lijeve i desne, iza crvenog i plavog, svi dolazimo iz porodica i sa strašću da se zajedno borimo za bolji život, dok smo ovde, na ovom zemaljskom carstvu“, napisala je.

Pozvala je na ujedinjenje.

- Zora je ponovo tu. Hajde da se ponovo ujedinimo. Sada. Jutros se uzdignite iznad mržnje, zlonamjernih kritika i prostodušnih ideja koje potpiruju nasilje. Svi želimo svijet u kome je poštovanje najvažnije, porodica na prvom mjestu, a ljubav sve prevazilazi. Možemo ponovo da spoznamo ovaj svijet. Svako od nas mora da zahtjeva da se to vrati. Moramo ponovo insistirati na tome da poštovanje bude kamen temeljac naših odnosa -  poručila je.

Rekla je da misli na svoje sugrađane Amerikance.

- Stigli su vjetrovi promjena. Za one od vas koji plačete u znak podrške, zahvaljujem. Pohvaljujem one od vas koji su posegli van političke podjele – hvala vam što se sjećate da je svaki pojedini političar muškarac ili žena sa porodicom koja ih voli -  zaključila je Melanija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 00:26