Џо Бајден / - Википедиа
22/08/2021 u 22:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднијет захтјев за опозив Џо Бајдена

Конгресменка Тејлор Грин образложила је како је поднијела резолуције за опозив америчког предсједника, због "занемаривања дужности у Авганистану", "кршења имиграционих закона и изазивања безбједносне кризе на јужној граници" и "узурпирања надлежности Конгреса игнорисањем одлука Врховног суда"

Републиканска конгресменка Марџори Тејлор Грин поднијела је америчком Конгресу три резолуције за импичмент предсједника САД Џоа Бајдена, између осталог и због ситуације у Авганистану.

Тејлор Грин образложила је како је поднијела резолуције за опозив америчког предсједника, због "занемаривања дужности у Авганистану", "кршења имиграционих закона и изазивања безбједносне кризе на јужној граници" и "узурпирања надлежности Конгреса игнорисањем одлука Врховног суда"."

Конгресменка у резолуцијама оптужује Бајдена да је "занемарио дужност", јер није успио да "обезбиједи извлачење на хиљаде америчких цивила и авганистанских савезника" када су талибани преузели власт у Авганистану, те да је "наоружао непријатеље" остављајући америчку војну опрему у Авганистану, преноси „Фокс њуз“.

Републиканци су појачали критике Бајдена после успјеха талибана у Авганистану. Претходно је републикански сенатор Линдзи Грејем рекао да „предсједник заслужује да буде опозван уколико било који Американац или Авганистанац који је помагао америчким снагама буде остављен у Авганистану после повлачења америчке војске“.

Резолуција за импичмент коју је поднијела Марџори Тејлор Грин тешко да може да буде усвојена у Конгресу, наводи „Фокс њуз“, док из Бијеле куће нису реаговали на њен предлог.

(Спутњик)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:02