Donald Tramp / -printskrin/iks
17/07/2024 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Policajci iz Ohaja ubili beskućnika u Viskonsinu gdje se održava Trampova konvencija

Policajci iz Ohaja su u Viskonsinu, gdje se održavana republikanska nacionalna konvencija, pucali i ubili muškarca koji je držao po nož u obj,e ruke.

Šef policije Milvokija Džefri Norman rekao je na konferenciji za novinare da je pet policajaca iz Ohaja pucalo na čovJeka koji je imao dva noža i koji se, kako tvrdi, oglušio o komandu da ih baci, namjeravajući da nasrne na nenaoružanog čovjeka, navodi AP.

Policija je objavila snimak na kojem se vidi kako policajci na biciklima razgovaraju prije nego što jedan od njih kaže da muškarac ima nož.

Nekoliko policajaca je nakon toga povikalo "Baci nož!" trčeći ka dvojici muškaraca koji stoje na ulici. Kada je naoružani čovjek krenuo ka nenaoružanom, policajci su zapucali.

(VIDEO) Pokušan atentat na Trampa: Ranjen u uvo, napadač i učesnik mitinga ubijeni

- Nečiji život je bio u opasnosti - rekao je Norman, koji je naveo da je hiljadu policajaca iz više saveznih država bilo u Milvokiju zbog konvencije, kao dodatna podrška za bezbJednost na skupu koji je počeo u ponedeljak i završava se u četvrtak.

Incident se dogodio u blizini King Parka, skoro dva kilometra od kongresnog centra gdje se održava konvenvija republikanaca.

Pucnjava je podstakla gnjev mještana koji su se pitali šta policija iz druge savezne države radi u njihovom gradu.

Sa druge strane, nadležni naglašavaju da akcija policije u kojoj je upotrebljeno vatreno oružje nema veze sa konvencijom.

Ubijeni je indentifikovan kao 43-godišnji Semjuel Šarp.

Linda Šarp, rođaka ubijenog čovjeka, kaže da je živio u šatoru kod King parka.

Stanovnici su rekli da je šatorski kamp već dugo karakteristika tog dijela Milvokija, u kojem se nalazi nekoliko klinika za socijalne usluge i sklonište.

Na konvenciji održanoj u subotu Pensilvaniji republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp lakše je ranjen iz vatrenog oružja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:27