/ - PHOTO BY SIGMUND ON UNSPLASH
01/12/2021 u 23:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пољска: Осам миграната преминуло од почетка кризе

У извјештају руске агенције нема других информација о узроцима смрти миграната

Укупно је пријављено осам смртних случајева миграната на територији Пољске од почетка мигрантске кризе на пољско-бјелоруској граници, саопштила је данас портпаролка пољске граничне службе Ана Михалска.

Један од мигаранта је “преминуо током покушаја да га реанимирају у близини границе након што је илегално прешао”, рекла је Михалска, преноси ТАСС.

Она је нагласила да је група медицинских радника хитно стигла на лице мјеста да помогне мигранту, али су њихови покушаји да му спасу живот били неуспјешни.

У извјештају руске агенције нема других информација о узроцима смрти миграната.

Према подацима Пољске граничне службе до 30. новембра пријављена су 102 покушаја илегалног преласка границе.

Мигрантска криза на бјелоруској граници са Летонијом, Литванијом и Пољском, гдје мигранти са Блиског истока пристижу од почетка године, кренула је да ескалира 8. новембра.

Неколико хиљада избјеглица се тада приближило пољској граници из Бјелорусије и одбило да напусти то подручје, срушивши ограду од бодљикаве жице у покушају да пређе у Пољску, али су пољске снаге успјеле да зауставе већину ових покушаја.

Пољски граничари осујетили су ове године више од 40.000 покушаја илегалног преласка пољско-бјелоруске границе, што је 400 пута више него прошле године, наводи ТАСС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:35