Поплава, илустрација / - фото: UNSPLASH
20/07/2021 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поплаве погодиле Кину, више покрајина под водом

На драматичноj снимци подиjељеноj на друштвеним мрежама могу се видjети путници у подземноj жељезници у мутноj води до струка

Због обилних киша у средишњоj кинескоj провинциjи Хенану излиле су се наjвеће риjеке и поплавиле улице у 10-ак градова, а путници у подземноj жељезници остали су заробљени у води до струка.

Хенан, густо насељена покраjина двоструко већа од Аустриjе, од викенда jе погођена невременом у неуобичаjено активноj кишноj сезони.

Нема службених извjештаjа о погинулима или повриjеђенима, али jедан АБЦ-jев репортер jавља како jе засад погинула jедна особа, jављаjу агенциjе, преносе медији.

У Zhengzhou, главном граду Хенана на обалама Жуте риjеке, у уторак jе у сат времена пало више од 200 мм кише, приморавши град да прекине сав промет подземне жељезнице.

На драматичноj снимци подиjељеноj на друштвеним мрежама могу се видjети путници у подземноj жељезници у мутноj води до струка и на станици жељезнице претвореноj у базен.

У Ruzhouu, jугозападно од Zhengzhoua, на улицама jе буjица носила аутомобиле и друга возила, показуjу снимци на друштвеним мрежама.

Растућа риjека Yи заприjетила jе шпиљама Лонгмен под заштитом Унеско-а гдjе се налазе милениjумске статуе Буде уклесане у кречњачке литице близу града Луоyанга.

Привремено jе затворен и храм Схаолин у граду Денгфенгу познат по ориjенталним борилачким вjештинама.

Од суботе до уторка су на 3.535 метеоролошких станица забиљежене падавине веће 50 мм, од коjих на 1.614 веће од 100 мм, а на 151 од 250 мм.

Наjвише кише jе било у граду Лусхану, 498 мм. Киша би, по прогнозама, требала стати у четвртак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:48