Алек Болдвин / - РТРС
15/02/2022 u 22:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Породица убијене сниматељке тужила Алека Болдвина

У интервјуу телевизији АБЦ Алек Болдвин је рекао да се не осјећа кривим, и чак ни "одговорним" за смрт Хачинс, и рекао да је она тражила од њега да упери револвер ка њој, а сматрало се да је он потпуно безбједан

Породица сниматељке Галине Хачинс, убијене случајним испаљивањем метка на снимању вестерна "Рђа" (Rast), тужила је глумца Алека Болдвина тражећи "знатну" одштету, објавили су адвокати.

У тренутку несреће, 21. октобра прошле године на ранчу у Санта Феу у америчкој држави Нови Мексико, Алек Болдвин је руковао револвером док је радио на једној сцени са директорком фотографије Галином Хачинс. Нјему је оружје дато као потпуно безазлено, пошто је требало да има само лажне метке, али је револвер опалио и убио 42-огодишњу сниматељку.

Брајан Паниш, који представља супруга и сина Галине Хачинс, указао је на конференцији за новинаре данас на „опасно понашање“ Алека Болдвина. Он је такође рекао да су мјере штедње за које су се одлучили глумац и други продуценти тог нискобуџетног вестерна довеле до смрти Хачинс.

Адвокат је навео, према њему "најмање 15 критеријума" на снази у индустрији филма које је продукција занемарила да примјени за време снимања.

Адвокат сматра да је требало да се користи лажни револвер а не оружје које ради и да није било квалификоване особе да рукује ватреним оружјем у тренутку несреће. Такође је изразио жаљење што екипа филма није имала заштитну опрему, као што се ради за вријеме снимања неких сцена када треба да се пуца ћорцима.

Тужба је поднијета у држави Нови Мексико, гдје је Хачинс умрла, а надовезује се на бројне друге цивилне поступке које су већ последњих мјесеци покренули чланови филмске екипе.

Кривична истрага је још у току. Полиција покушава да сазна како је бојева муниција могла да се нађе на снимању, пошто је то званично забрањено.

За сада нико није ухапшен у овом случају, али није искључено да ће бити кривичног гоњења ако се установи нечија одговорност, навела је полиција.

У интервјуу телевизији АБЦ Алек Болдвин је рекао да се не осјећа кривим, и чак ни "одговорним" за смрт Хачинс, и рекао да је она тражила од њега да упери револвер ка њој, а сматрало се да је он потпуно безбједан, јавља Н1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:36