/ - PHOTO BY ALEJANDRO LUENGO ON UNSPLASH
02/04/2022 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Портпарол МСП Кине: У нападима САД страдало између 22.000 и 48.000 цивила

Када исповједају своју забринутост за добробит украјинског народа, не би ли САД прво требало да изразе забринутост због цивилних жртава изазваних свим овим војним операцијама, казао је Жао

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан је, говорећи о ситуацији у Украјини и улози Америке, подсетио да су САД у последње двије деценије извеле десетине хиљада ваздушних напада на мјеста попут Сирије, Ирака, Авганистана и Сомалије, у којима је страдало између 22.000 и 48.000 цивила. Јавља Спутњик.

-Када исповједају своју забринутост за добробит украјинског народа, не би ли САД прво требало да изразе забринутост због цивилних жртава изазваних свим овим војним операцијама- казао је Жао.

Он је подсјетио и да је у марту 1999. НАТО предвођен Америком без мандата Савјета безбједности УН флагрантно покренуо немилосрдну кампању бомбардовања СРЈ током 78 дана, убивши најмање 2.500 невиних цивила и ранивши око 10.000 људи, такође већином цивила

Кина је све вријеме имала објективан и праведан став по питању Украјине и оно што Кина пружа Украјини су преко потребне хуманитарне залихе, док, насупрот томе, оно што САД пружају Украјини је смртоносно оружје, навео је портпарол кинеског Министарства спољних послова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:04