/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
24/08/2021 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пожари и даље букте у Калифорниjи, тражи се савезна помоћ

Пожар Калдор, коjи jе само девет одсто под контролом, приближио се jезеру Тахо и постао национални приоритет броj jедан у напорима ватрогасне службе

Више од 13.500 ватрогасаца и даље се бори да сузбиjе десетак великих пожара у америчкоj савезноj држави Калифорниjи, коjи су до сада уништили стотине кућа и приморали десетине хиљада људи да побjегну на сигурно.

Након опсежног прегледа штете од пожара, гувернер Калифорниjе Гевин Њусам затражио jе да предсjедник прогласи стање велике катастрофе за осам округа, а ако се одобри, ова одлука би пружила широк спектар савезне помоћи, за угрожене становнике и институциjе ове америчке државе, гдjе се скоро 43.000 становника евакуисало због приjетње од пожара, преноси АП, јављају медији.

Пожар Калдор, у коме jе уништено око 466 квадратних километара дрвећа и растиња у сjеверноj Сиjера Невади, као и 447 обjеката, након избиjања 14. августа и коjи jе само девет одсто под контролом, приближио се jезеру Тахо и постао национални приоритет броj jедан у напорима ватрогасне службе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:05