Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH -
25/07/2024 u 21:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Priveden osumnjičeni za ubistvo bivše ukrajinske poslanice

Ukrajinske vlasti privele su u četvrtak 18-godišnjeg mladića koji se sumnjiči za ubistvo bivše ukrajinske parlamentarke i profesorice lingvistike Irine Farion prošle sedmice, potvrdili su zvaničnici.

Farion, poznata po kontraverznim istupima i kampanji za zaštitu ukrajinskog jezika, ubijena je prošli petak na ulici u Lavovu.

 Uhapšen je 18-godišnji mladić, a potrebne istražne radnje se nastavljaju - napisao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Telegramu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko rekao je da je osumnjičeni uhapšen u svom rodnom gradu Dnipru, na jugoistoku Ukrajine, prenosi MINA.

Pripremajući se za zločin, kako je kazao Klimenko, osumnjičeni je u Lavovu unajmio najmanje tri stana.

-Sada je istraga sklona vjerovati da je napadač samo počinitelj- rekao je Klimenko na Telegramu, sugerišući da je ubistvo možda planirano u dogovoru s drugima.

On je kazao da mogući motivi i veze koji se istražuju uključuju povezanost s Rusijom, društvene aktivnosti bivše poslanice i lično neprijateljstvo prema njoj, dodajući da je moguće da će se pojaviti i drugi motivi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 09:33