/ foto youtube
17/08/2021 u 22:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Продужено ванредно стање у Токију и другим регионима

Токио је данас пријавио 4.377 нових случајева, након рекордних 5.773 регистрованих у петак

Јапан је данас продужио ванредно стање у Токију и другим регионима и најавио нове мјере које покривају још седам префектура, с циљем сузбијања повећања броја случајева ковида-19 који почиње да "гуши" медицински систем. Актуелно ванредно стање, пето по реду откако је почела пандемија, требало је да истекне 31. августа, али ће сада трајати до 12. септембра, преноси Ројтерс.

Токио је данас пријавио 4.377 нових случајева, након рекордних 5.773 регистрованих у петак.

- Делта сој који бијесни широм свијета изазива невиђен број случајева у нашој земљи. Број тешких случајева убрзано расте и озбиљно оптерећује медицински систем, посебно у региону пријестонице- изјавио је данас јапански премијер Јошихиде Суга.

Ванредно стање сада ће покрити скоро 60 одсто становништва Јапана, укључујући и префектуре Ибараки, Точиги, Гунма, Шизуока, Кјото, Хиого и Фукуока. Мање строге "квази хитне" мјере биће примијењене на још десет префектура, преносе агенције.

Од ресторана ће се тражити да се затворе раније и престану да служе алкохол у замјену за добијање субвенција. Суга је рекао и да ће влада затражити ограничење броја посјетилаца у робним кућама, а од грађана да смање одласке на локације са великим бројем људи.

Он је изразио уверење да ће бити прилике ускоро и за званичне разговоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:37