Владимир Путин / - WIKIPEDIA
12/06/2021 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Бајден је каријериста, Трамп изванредан и живописан

Он је навео и да га не брину раније Бајденове примједбе на његов рачун, када га је током једног интервјуа за АБЦ назвао убицом

Руски предсједник Владимир Путин оцијенио је америчког предсједника Джозефа Бајдена као каријерног политичара, док за бившег предсједника САД Доналда Трампа мисли да је упечатљива личност.

Он је у интервјуу НБЦ њуз, који ће у цјелини бити емитован у понедјељак, истакао да је Бајден искусан политичар и да се значајно разликује од Трампа, јер је садашњи предсједник каријерни политичар пошто је практично цијели свој радни вијек провео у политици, преноси ТАСС.

- Он је сасвим други тип особе, и због тога постоје неке предности и неке мане, али ми то улива велику наду да неће бити импулсивних потеза садашњег америчког предсједника - рекао је Путин.

Он је навео и да га не брину раније Бајденове примједбе на његов рачун, када га је током једног интервјуа за АБЦ назвао убицом.

Према Путину, коришћење таквих етикета постало је нормално за америчку политичку културу, вјероватно под утицајем Холивуда, али то у Русији не изгледа нормално.

- Увијек сам се руководио интересима руског народа и руске државе, а током свог мандата навикао сам се на све могуће врсте напада и ништа ме од тога не изненађује - нагласио је Путин.

Он је поручио и да поштује бившег америчког лидера Доналда Трампа, кога доживљава "живописном особом".

- Ја и сада вјерујем да је Трамп изванредан појединац, талентована особа, иначе не би постао предсједник САД - рекао је Путин.

Руски предсједник је примијетио да је Трамп необична особа која може да вам се свиђа или не свиђа , али да није дио класичног америчког естаблишмента, и да је чињеница да се то некима не допада.

У четвртак је Трамп затражио од Бајдена у писаној изјави да Путину упути "најтоплије поздраве" на предстојећем самиту у Женеви.

Бивши предсједник САД је нагласио да је његов састанак с руским лидером у Хелсинкију у Финској 2018. године био "сјајан и врло продуктиван".

Путин и Бајден састаће се у Женеви 16. јуна, а ово ће бити први руско-амерички самит од Путиновог састанка с Трампом 2018. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:22