/ фото - РТС
10/06/2021 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин и Бајден се састају у Вили Ла Гранж у Женеви

Из Кремља је раније саопштено да ће двојица лидера разговарати о билатералним односима, проблемима у вези са стратешком нуклеарном стабилношћу

Састанак руског и америчког предсједника Владимира Путина и Џоа Бајдена биће одржан у сриједу, у Вили Ла Гранж у Женеви, казала је данас портпарол швајцарског Министарства спољних послова за агенцију Тас.

Из Кремља је раније саопштено да ће двојица лидера разговарати о билатералним односима, проблемима у вези са стратешком нуклеарном стабилношћу и другим питањима, која укључују сарадњу у борби против коронавируса и регионалне сукобе.

Бајден је синоћ, по доласку у Велику Британију, на почетку осмодневне турнеје по Европи, рекао да Сједињене Америчке Државе не траже конфликт са Русијом, али да ће одговорити на "снажан и суштински начин" ако би се руска влада упустила у, како је навео, штетне активности.

То ће бити први састанак двојице предсједника од Бајденове инаугурације у јануару, као и прва Путинова посјета некој страној земљи од јануара прошле године, када је боравио у Израелу и Палестини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:06