/ - MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
24/11/2021 u 23:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Намјере држава ЕУ да уведу нове санкције Бјелорусији контрапродуктивне

Путин је изразио наду да ће Шарл Мишел „радити са Варшавом на избјегавању насиља над мигрантима и уздржати се од акција које би могле довести до ескалације“

Руски предсједник Владимир Путин истакао је данас да су намјере европских држава да уведу нове санкције Бјелорусији контрапродуктивне.

Он је то рекао у телефонском разговору са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, пренио је ТАССм јавља Н1.

Саговорници су се сложили да што прије треба ријешити мигрантску кризу на граници Бјелорусије и ЕУ на основу медјународног хуманитарног права и истакли важност сарадње Брисела и Минска, саопштено је из Кремља.

Путин и Мишел су потврдили да је сврсисходно да се успостави систематска сарадња измедју Брисела и Минска, како је и договорено у телефонском разговору председника Бјелорусије Александра Лукашенка и немачке канцеларке Ангеле Меркел, наведено је у саопштењу.

- У том контексту, Путин је истакао да су намјере европских држава да уведу нове санкције Бјелорусији контрапродуктивне - саопштила је прес-служба руског предсједника.

Употреба водених топова, сузавца, шок граната од стране пољских снага такође је била у фокусу разговора.

Путин је изразио наду да ће Шарл Мишел „радити са Варшавом на избјегавању насиља над мигрантима и уздржати се од акција које би могле довести до ескалације“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 11:00