Владимир Путин / - ФОТО: РУСКО ПРЕДСЈЕДНИШТВО
20/09/2021 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин продужио контра-санкције одређеним земљама до 2023.

У марту 2014. године, због ситуације у Украјини, Европска унија и још неке земље, укључујући Аустралију, САД, Нови Зеланд, Јапан, Швајцарску, увеле су санкције Русији

Руски предсједник Владимир Путин потписао је уредбу којом се продужавају економске мјере против држава које су увеле снакције Руској Федерацији, преноси Blic.rs.

Уредба ће истећи 31. децембра 2022. године, а информација је објављена на државном сајту.

-У периоду између 1. јануара и 31. децембра 2022. године важиће одређене економске мјере које је потписао предсједник 6. августа-наводи се у уредби, преноси Тас с.

У марту 2014. године, због ситуације у Украјини, Европска унија и још неке земље, укључујући Аустралију, САД, Нови Зеланд, Јапан, Швајцарску, увеле су санкције Русији.

Конкретно, земље су увеле санкције појединим руским држављанима и службама које потпадају под рестриктивне мјере, међу којима су и забране уласка у земљу и замрзавање банковних рачуна.

Као одговор на увођење санкција, Путин је у августу 2014. године потписао декрет о контрамерама, па је руска влада увела санкције на увоз бројних намирница из САД, ЕУ,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:57