foto: РИА Новости/POOL / -FOTO: РИА Новости/POOL
25/11/2022 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin sa majkama vojnika u Ukrajini: Vaši sinovi su naši heroji

Niko osim njih ne zna kakav je to posao i koliko je opasan, to samo oni znaju i osjećaju, kazao je ruski lider

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, poručivši im da su im sinovi pravi heroji. 

- Učesnici specijalne operacije su svi pravi heroji i niko osim njih ne zna kakav je to posao i koliko je opasan. To samo oni znaju i osećaju. Dijelimo bol sa onima koji su izgubili djecu, učinićemo sve da osjete našu podršku i oslonac - rekao je Putin.

Putin je majkama rekao i da lično razgovara telefonom sa učesnicima operacije i da su ga oni zadivili svojom raspoloženjem i odnosom prema operaciji.

Oni sa kojima je razgovarao nisu očekivali taj poziv.

- To mi daje osnovu da kažem da su opravdano heroji - istakao je Putin.

Konstatovao je da se na internetu nalazi mnoštvo laži i obmana i da ničem ne treba vjerovati.

- Očigledno je da je život daleko komplikovaniji i sadržajniji od onoga što se prikazuje na TV ili čak na internetu, tamo ničemu ne treba verovati, tamo je čitava gomila svakakvih fejkova, obmana i laži. Mnogo je informacionih napada jer je u savremenom svijetu uvijek tako bilo, ali je sa primjenom savremenih tehnologija postalo posebno aktuelno i efikasno. Informacije su takođe sredstvo borbe - rekao je on.

Sastanak je održan uoči praznika Dana majki, a Putin je rekao da je za njih taj praznik prolazi u brizi i uznemirenosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:51